Blekning

Tandblekning

Det är inte ovanligt att många olika faktorer kan spela en roll när det kommer till missfärgningar på tänderna. Det kan vara allt från de vanligaste källorna som kaffe, te och vin, till andra faktorer som rökning, snusning och vissa typer av mediciner som kan lämna sina avtryck på våra leenden. Dessutom är det inte ovanligt att tänderna kan anta en något mörkare nyans med tiden, vilket är en naturlig del av åldrandet.

Om du känner att du vill ge dina tänder en uppfräschning och få tillbaka den vita färgen, så är tandblekning oftast en beprövad och effektiv metod. Hur fungerar det? Först gör vi en formning av dina tänder för att skapa en skräddarsydd, mjuk och tunn blekskena som är perfekt anpassad för dig. Denna skena kan du enkelt använda hemma, och den fungerar som en trygg och bekväm grund för blekningsprocessen.

I blekningssatsen får du också med en blekgel, och du genomför själva blekningen i hemmets lugna vrå under kortare tidsperioder. Vi börjar dock alltid med en noggrann undersökning av dina tänder för att försäkra oss om att du får den bästa möjliga upplevelsen. Om det skulle vara nödvändigt kan vi även utföra en rengöring av tänderna innan blekningen påbörjas.

För att du ska känna dig trygg och informerad, förklarar vi allt både muntligt och skriftligt. Ibland kan det vara så att du känner av små känsligheter i tänderna eller en mild irritation på tandköttet efter blekningen, men dessa besvär är oftast övergående och avtar snabbt.

Om du har några frågor eller funderar på att genomföra en tandblekning är du mer än välkommen att kontakta oss. Vi står till ditt förfogande för att svara på alla dina frågor och ge dig den information du behöver. Du kan enkelt nå oss genom att ringa eller besöka vår klinik. Vi ser fram emot att hjälpa dig och guida dig genom processen så att du kan fatta det bästa beslutet för din tandhälsa och ditt leende