Tandhygienist

En tandhygienist erbjuder hälsofrämjande och förebyggande tandvård som inkluderar att ta bort tandsten, utföra undersökningar, ge råd om munhygien och tillämpa fluorterapi och fissurförsegling. Tandhygienisten behandlar tandlossning tillsammans med din tandläkare och utföra professionell tandblekning för att förbättra ditt leende. Vi förstår hur viktigt det är att ha en god munhälsa och hur det kan påverka din livskvalitet. Därför lägger vi stor vikt vid att erbjuda personlig vård som syftar till att förbättra din munhälsa och ditt leende.

tandhygienist i Umeå

Vad kan du förvänta dig?

Du kan förvänta dig en omfattande undersökning av din tandhälsa och ett personligt anpassat behandlingsprogram för att upprätthålla en god munhygien. Detta inkluderar vanligtvis en noggrann rengöring för att ta bort tandsten och plack, vilket minskar risken för tandproblem som karies och tandlossning. Tandhygienisten kan också ge dig tips och råd om hur du ska borsta och använda tandtråd på bästa sätt för att upprätthålla en god munhygien hemma.

Vad mer gör en tandhygienist?

Tandhygienistens arbete är viktigt för att upprätthålla en god munhälsa och förebygga allvarliga tandproblem. Tandhygienisten behandlar även tandlossning tillsammans med din tandläkare och utför undersökningar.

Utöver att ge råd om tandvårdsrutiner och ta bort tandsten kan tandhygienisten också tillhandahålla ytterligare tandvårdsbehandlingar, såsom fluorlack och fissurförsegling. Fluorlack appliceras på tänderna för att stärka tandemaljen och skydda tänderna mot karies, medan fissurförsegling används för att täta små gropar och sprickor i tänderna för att förhindra kariesbildning.

Tandhygienister arbetar också tillsammans med tandläkare för att behandla tandlossning, en vanlig orsak till tandproblem och tandförlust. Tillsammans kan de genomföra omfattande undersökningar för att bedöma omfattningen av problemet och utveckla en behandlingsplan för att förhindra ytterligare skador.

Att besöka en tandhygienist regelbundet kan hjälpa till att upprätthålla en god munhälsa, förebygga tandproblem och förbättra ditt leende.

Professionell tandblekning

Tandhygienister också hjälpa dig att bleka tänderna för att förbättra ditt leende och självförtroende. Genom att använda professionella blekningsprodukter kan tandhygienisten hjälpa dig att ta bort missfärgningar och uppnå ett strålande vitt leende på ett säkert och effektivt sätt.

Boka tid hos vår tandhygienist genom att maila: reception(at)wktandlakarna.se eller ring 090-12-36-00

Vi har avslappnad och trivsam miljö där du kan känna dig trygg och bekväm under hela behandlingen. Kontakta oss idag för att boka en tid hos vår tandhygienist.