Kron och bro

En krona/bro/fasad är individuellt utformade teknikerframställda ersättningar som cementeras fast på befintlig tand. Idag framställs dessa i princip uteslutande av olika typer av keramiska material.

kron och bro

En tandkrona är en tandliknande ersättning som placeras över en befintlig tand för att återställa dess form, funktion och utseende. Kronor kan tillverkas av olika material, men keramiska kronor har blivit alltmer populära på grund av deras estetiska egenskaper och hållbarhet. Keramiska kronor kan anpassas efter tandens naturliga färg, form och storlek, och de cementeras fast på tanden.

En tandbro är en fast ersättning som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. Keramiska broar består av flera sammanfogade kronor som cementeras på befintliga tänder och kan även stödjas av tandimplantat.

En tandfasad är en tunn täckning som placeras över den främre ytan på en tand för att förbättra dess utseende. De skräddarsys efter en persons unika tandfärg och form, och användas för att dölja mindre skador på tänderna såsom flisor och sprickor.

Tack vare avancerade tekniker inom tandvård, kan vi skapa mycket exakta och individuella tandrestaureringar som är både hållbara och estetiskt tilltalande. Våra kunder får möjlighet att återställa sina tänder till en naturlig och vacker utseende och att återfå funktionen och bekvämligheten av att ha en fullständig tanduppsättning.

Vi använder oss av lokala tandtekniker: Umeå Dentallab och Umeå Ceramic Center