Tandläkare i Umeå

Viktig info till våra patienter!

På grund av Coronaläget gäller följande råd för tandvården.

Om du har några förkylningssymptom eller har varit utomlands. Om du tillhör någon riskgrupp pga annan sjukdom eller är 70 år eller äldre. Kontakta oss för ombokning av din tid.

Om du akuta problem och tillhör riskgrupp - kontakta oss för individuell bedömning. Om du har förkylningssymptom eller är sjuk och behöver akut tandvård - kontakta tandakuten NUS som har resurser för att ta hand om detta.

OBS! Våra öppettider är minskade under våren men vi kommer att ha bemanning varje dag.

Vi har nu möjlighet att erbjuda tandreglering/tandställning hos oss.

En kollega som jobbar i egen firma men finns i våra lokaler. Ring för bokning konsultation

Implantat

Implantatbehandling

Implantatbehandling är en vanlig metod idag och vi utför implantatbehandligar – allt under samma tak. Både utredning och bedömning, kirurgi samt protetik. Vi har adekvat utbildning, tillgång till specialist vid behov och använder bästa kvalité, både på implantaten och tandtekniken.

Vi har Straumann som egen leverantör men kan hantera alla olika implantatsystem om det behövs.

Vad är ett implantat?

Om man vill ersätta en förlorad tand och roten också saknas eller är i för dåligt skick för att t.ex kronförse. Så använder vi ett eller flera implantat för att få en ny rot/rötter som sen kan användas som stöd för en krona eller bro.

Hur, var, när, hur många, hur långa, kostnader osv. är ju väldigt individuellt. Har du funderingar kring implantatbehandling kontakta oss för kostnadsfri konsultation.

Hos Tandläkare Wiklund och Krooks använder vi Straumann tandimplantat.  Straumann är ett världsledande Schweitziskt precisionssystem för implantat med mycket gott anseende och garantier.